недеља, 29. октобар 2017.

POŠIRANA JAJA sa prepečenim hlebom



Potrebno je:

2 jajeta
nekoliko parčića tost hleba (integralni dvopek)
beli luk u prahu
pola  pakovanja šampinjona (oko 200 g)
ulje
so
biber

Šampinjone očistiti, iseći na listiće i propržiti na malo ulja, potom posoliti i pobiberiti i pustiti da se ohladi.

Svako parče tosta posuti belim lukom u prahu (ili natrljati jednim čenom svežeg belog luka), iseći na štapiće, pa ih na ulju prepeći dok ne porumene sa obe strane.

Poširati jaja u ključaloj vodi koja se malo posoli i posirćeti (to sam već opisivala kod kuvanja dijetalne supe Paveze). Svako jaje se u kutlači pažljivo spušta u ključalu vodu i sve kuva 8-10 minuta. Ja sam ovoga puta malo žurila, pa su mi se jaja malo razlila pri ubacivanju, no i ne primećuje se. Važno da su dobro skuvana, kako inače volim.

Ako želite da žumance ostane rovito kuvajte 4 minuta, a ako više volite tvrdo kuvano žumance, neka se jaje kuva bar 8 minuta.

Na tanjir servirati poširana jaja, dodati šampinjone i štapiće hleba.

Služiti odmah.

Prijatno.


Нема коментара:

Постави коментар