POŠIRANA JAJA sa prepečenim hlebom
Potrebno je:
2 jajeta
nekoliko parčića tost hleba (integralni dvopek)
beli luk u prahu
pola pakovanja šampinjona (oko 200 g)
ulje
so
biber
Šampinjone očistiti, iseći na listiće i propržiti na malo ulja, potom posoliti i pobiberiti i pustiti da se ohladi.
Svako parče tosta posuti belim lukom u prahu (ili natrljati jednim čenom svežeg belog luka), iseći na štapiće, pa ih na ulju prepeći dok ne porumene sa obe strane.
Poširati jaja u ključaloj vodi koja se malo posoli i posirćeti (to sam već opisivala kod kuvanja dijetalne supe Paveze). Svako jaje se u kutlači pažljivo spušta u ključalu vodu i sve kuva 8-10 minuta. Ja sam ovoga puta malo žurila, pa su mi se jaja malo razlila pri ubacivanju, no i ne primećuje se. Važno da su dobro skuvana, kako inače volim.
Ako želite da žumance ostane rovito kuvajte 4 minuta, a ako više volite tvrdo kuvano žumance, neka se jaje kuva bar 8 minuta.
Na tanjir servirati poširana jaja, dodati šampinjone i štapiće hleba.
Služiti odmah.
Prijatno.
Коментари
Постави коментар