SLADAK KUPUS SA KISELOM PAVLAKOM



Potrebno je:

pola manje glavice kupusa
1 kašika ulja
1 kašika jabukovog sirćeta (ili limunovog soka) 
1 čaša kisele pavlake (ili kiselog mleka)
morska so
malo bibera

Izrendisati kupus, posoliti ga, izgnječiti i ostaviti minimum 2 sata da odstoji.

Nakon toga ocediti ga, dodati ulje, sirće, biber i pavlaku.

Sve izmešati i ostaviti u frižider. Ovako salata može stajati nekoliko dana (mada uvek se spremi manja količina, pa za dan-dva potroši).

Prijatno.





Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi