четвртак, 26. октобар 2017.

SUPA PAVEZE (dijetalna)



Potrebno je:

3 kašike paradajz-pirea (ja procedim kuvani paradajz iz flaše i dobijem isto)
1 kašika ulja (pošto je 1 kašičica po receptu malo)
1 kašičica brašna
750 ml tople vode
prstohvat bosiljka
1 jaje
1 kašika sirćeta
prstohvat morske soli

Ugrejati ulje u šerpi, dodati brašno (malo propržiti, a brzo se zgusne sve), pa paradajz-pire i naliti vodom.

Dodati bosiljak i so.

Kuvati 15-ak minuta da malo uvri voda.

Dok se to kuva potrebno je još 10-ak minuta kako bi porširali to jedno 1 (ovo je mera za jedan tanjir-jedan obrok).

U jednu manju dublju šerpicu nalije se voda, doda sirće i malo soli, a kad voda proključa u nju se spusti kutlača u kojoj je prethodno razbijeno 1 celo jaje. To se tako kuva ravno 10 minuta. Nakon toga jaje je porširano u sirćetu i vodi sa uspehom.

Staviti porširano jaje u prazan tanjir i naliti paradajz-supom.

Tanjir supe Paveze je ceo obrok.

Prijatno.



Нема коментара:

Постави коментар