ZELENA SALSA OD ZAČINSKIH TRAVA
Potrebno je:
1 veća vezica svežeg peršuna
1 vezica začinskih svežih trava (no od svih dole nabrojanih u receptu, ja sam u svežem stanju jedino imala praziluk i peršun)
Sveže začinsko bilje oprati i po potrebi odstraniti stabljike koje su tvrde.
Potom sve sveže (u mom slučaju peršun i praziluk samleti u seckalici na najsitnije.
To sasuti u neku posudu, pa potom dodavati suve začine, kao zamena za sveže trave koje ovom prilikom nisam imala:
mirođija
bosiljak
malo čaja od nane
origano
ruzmarin
Po završetku dodavanja ovih suvih začina, dodati u sve to još i:
nekoliko čena belog luka
8 zelenih maslina bez koštice
1 kašiku senfa
2 kašike jabukovog sirćeta
maslinovo ulje odokativno (par kašika, od ulja zavisi i gustina; ja sam ostavila malo gušće da više bude kao namaz)
mleveni biber
(so) sam izostavila, jer zbog maslina taman je slano i so nije potrebna
Sada sve to zajedno izblendirati.
Ovako pripremljenu salsu potrošiti za 3 dana, a može se služiti uz roštilj, čips ili tortilje...
Salsa se može razasuti u posudu za led, pa zamrznuti i vaditi po potrebi za neka druga jela.
Prijatno.
P.S. Neke začine sam izostavila (vlašac, timijan, estragon, marinirani kapar), naprosto nije moguće imati sve u kuhinji...
Коментари
Постави коментар