понедељак, 30. октобар 2017.

ZELENI PARADAJZ (slana zimnica)



3 kg zelenog tvrdog paradajza oprati, očistiti od peteljki i izbosti tankim nožem na nekoliko mesta (za bockanje može poslužiti i neka igla sterilisana na plamenu).

U šerpu nasuti:

1 l alkoholnog sirćeta
500 ml vode
4 kašike soli

Kada sve ovo provri ubaciti zeleni paradajz, a kada ponovo provri povaditi oceđen paradajz.

Tu vodu sačuvati.

U manje zagrejane tegle na dno staviti:

začin suve mirođije
biber u zrnu
nekoliko češnjeva belog luka
malo očišćenog korena rena

Potom poslagati paradajz i preliti ga toplim sirćetom (voda u kojoj se paradajz malo probario). Ako vam zafali malo vode (meni jeste) prokuvati vodu i doliti. Paradajz mora da ogezne u ovoj mešavini i treba sipati tečnost do vrha tegle.

Po vrhu dodati još malo od navedenog začina (beli luk i ren).

Povezati celofanom i poklopcima i ostaviti među zimnicu.

Ispadnu 2 najveće tegle one od 3 kg.

Prijatno.






Нема коментара:

Постави коментар