AJVAR OD PATLIDŽANA
Sastojci:
1 kg ispečenog patlidžana (potrebno je 4 veća patlidžana)
3-4 zelene paprike
1 glavica belog luka
100 ml ulja
morska so
biber
Priprema:
Patlidžan ispeći u rerni (sad vidim trebalo je ispeći i papriku, no ja sam stavila svežu sitno iseckanu papriku; pa ipak volim što sam malo preinačila po svom sistemu kuvanja).
Pečen patlidžan oguliti i sitno iseckati.
Zagrejati ulje, pa ubaciiti svo povrće. Smanjiti ringlu na dvojku i sve upržiti uz mešanje vodeći računa da ne zalepi za dno.
Pržiti ravno pola sata (masa se tada prilično zgusne i izjednači).
Posoliti i pobiberiti po ukusu.
Prohlađen ajvar sasuti u čiste teglice. Od ove mere ispadne malo više od 2 male teglice.
Prijatno.
Коментари
Постави коментар