уторак, 7. новембар 2017.

AJVAR OD PATLIDŽANA


Sastojci:

1 kg ispečenog patlidžana (potrebno je 4 veća patlidžana)
3-4 zelene paprike
1 glavica belog luka
100 ml ulja
morska so
biber

Priprema:

Patlidžan ispeći u rerni (sad vidim trebalo je ispeći i papriku, no ja sam stavila svežu sitno iseckanu papriku; pa ipak volim što sam malo preinačila po svom sistemu kuvanja).

Pečen patlidžan oguliti i sitno iseckati.

Zagrejati ulje, pa ubaciiti svo povrće. Smanjiti ringlu na dvojku i sve upržiti uz mešanje vodeći računa da ne zalepi za dno.

Pržiti ravno pola sata (masa se tada prilično zgusne i izjednači).

Posoliti i pobiberiti po ukusu.

Prohlađen ajvar sasuti u čiste teglice. Od ove mere ispadne malo više od 2 male teglice.

Prijatno.


Нема коментара:

Постави коментар