среда, 1. новембар 2017.

BOSANSKA PITA OD STAROG HLEBA



Potrebno je:

stari hleb (ja sam koristila izmrvljeni integralni dvopek)
komad feta sira
2 jajeta
nekoliko kašika kisele pavlake
mleko

Ako koristite hleb potrebno ga je iseći na tanke kriške, ja sam iskoristila komadiće dvopeka.

Pleh dobro podmazati uljem i poređati kriške hleba (ja sam nabacala komadiće).

Tako se formira prva kora (mogu ukupno 2 ili čak 3 kore, ja sam se odlučila samo za jedan sloj).

Izgnječiti sir, koju kašiku pavlake i 1 jaje i time nadevati preko hleba (ja sam to posula kako sam mogla po komadićima, malo je teže, zato recept i savetuje cele kriške hleba, lakše ih je posložiti i nadevati; no i ovako se dobija isto; ovde se upravo iskoriste stari ostatci hleba, oni koji ne bi trebalo da budu bačeni).

Kada složite pitu treba sve zaliti sa 1 jajetom i mlekom toliko da pita ogrezne.

Peći na 200-190 stepeni dok lepo ne poraste i porumeni.

Serviranje ovog predjela ili brzog jela kaže recept ide odmah i vruće seći na parčad i stavljati na tanjire. No, ja ipak predlažem da se malo sve prohladi.

Prijatno.





Нема коментара:

Постави коментар