BOSANSKA PITA OD STAROG HLEBA
Potrebno je:
stari hleb (ja sam koristila izmrvljeni integralni dvopek)
komad feta sira
2 jajeta
nekoliko kašika kisele pavlake
mleko
Ako koristite hleb potrebno ga je iseći na tanke kriške, ja sam iskoristila komadiće dvopeka.
Pleh dobro podmazati uljem i poređati kriške hleba (ja sam nabacala komadiće).
Tako se formira prva kora (mogu ukupno 2 ili čak 3 kore, ja sam se odlučila samo za jedan sloj).
Izgnječiti sir, koju kašiku pavlake i 1 jaje i time nadevati preko hleba (ja sam to posula kako sam mogla po komadićima, malo je teže, zato recept i savetuje cele kriške hleba, lakše ih je posložiti i nadevati; no i ovako se dobija isto; ovde se upravo iskoriste stari ostatci hleba, oni koji ne bi trebalo da budu bačeni).
Kada složite pitu treba sve zaliti sa 1 jajetom i mlekom toliko da pita ogrezne.
Peći na 200-190 stepeni dok lepo ne poraste i porumeni.
Serviranje ovog predjela ili brzog jela kaže recept ide odmah i vruće seći na parčad i stavljati na tanjire. No, ja ipak predlažem da se malo sve prohladi.
Prijatno.
Коментари
Постави коментар