BUKOVAČE SA MIRIŠLJAVIM ZAČINIMA


Potrebno je:

pakovanje bukovača (oko 400 g; mogu i neke druge gljive: šampinjoni)
ulje
nekoliko čena belog luka
veza svežeg peršuna (ili onako lepo upakovanog iz zamrzivača o čemu sam jednom pisala)
suvi začini: bosiljak, ruzmarin, lovorov list, majčina dušica
biber
morska so

Oprane, očišćenje i isečene bukovače staviti u pouljenu šerpu i posuti svim navedenim sastojcima.

Dinstati oko 20-ak minuta na dvojci uz povremeno mešanje.

Prijatno. 



Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi