субота, 11. новембар 2017.

ČOKOLADNA TORTA OD KEKSA (ne peče se)



Potrebno je:

500-750 g keksa "Zlatni Pek"
500 ml mleka
6 kašike šećera
4 jaja
2 kašike brašna
2 vanile

Umutiti: 

4 žumanceta
6 kašika šećera
2 kašike brašna
2 vanile

U to dodati 500 ml mleka i izmešati da se ne bi stvorile grudvice (ja procedim kroz rešetku).

Od toga u lončetu na paru skuvati gust krema.

Kad je kuvano ubaciti 100 g čokolade za kuvanje.

Kalup obložiti providnom folijom, pa poređati prvi red keksa i odmah premazati vrućim kremom. 

Ređati naizmenično red keksa, red krema.

Premazati tako i postupati sve dok se ne utroši sav keks, kao i fil (ova torta ima 4 reda keksa).

Odozgo tortu premazati tankim slojem fila, a može se ukrasiti i rendanom čokoladom ili šlagom.

Ostaviti tortu u frižider da se stegne malo preko 2 sata, a potom je iseći na tanke štanglice.

Prijatno.






Нема коментара:

Постави коментар