ČOKOLADNA TORTA OD KEKSA (ne peče se)
Potrebno je:
500-750 g keksa "Zlatni Pek"
500 ml mleka
6 kašike šećera
4 jaja
2 kašike brašna
2 vanile
Umutiti:
4 žumanceta
6 kašika šećera
2 kašike brašna
2 vanile
U to dodati 500 ml mleka i izmešati da se ne bi stvorile grudvice (ja procedim kroz rešetku).
Od toga u lončetu na paru skuvati gust krema.
Kad je kuvano ubaciti 100 g čokolade za kuvanje.
Kalup obložiti providnom folijom, pa poređati prvi red keksa i odmah premazati vrućim kremom.
Ređati naizmenično red keksa, red krema.
Premazati tako i postupati sve dok se ne utroši sav keks, kao i fil (ova torta ima 4 reda keksa).
Odozgo tortu premazati tankim slojem fila, a može se ukrasiti i rendanom čokoladom ili šlagom.
Ostaviti tortu u frižider da se stegne malo preko 2 sata, a potom je iseći na tanke štanglice.
Prijatno.
Коментари
Постави коментар