четвртак, 9. новембар 2017.

KEKS SA SOKOM OD JABUKE


Zamesiti:

2 šolje suvog grožđa (ja sam koristila najmanju šolju onu za kafu od 3 srka)
2,5 šolje speltinog brašna
2 šolje ovsenih pahuljica
1,5 šolju samlvenog oljuštenog ispečenog suncokreta (suncokret sam pre mlevenja malo propržila  u suvoj šerpici)
1/2 šolje meda (2 velike kašike; zamena za ječmeni slad)
1/2 šolje ulja
malo ekstrata od brskve (zamena za sok i koru od narandže; čitav recept je sa sokom od narandže, pa u nedostatku i jabuka je poslužila svrsi)
malo morske soli (nekoiko zrnaca) 

Sve zamesiti sveže isceđenim sokom od jabuke toliko da testo bude mekano.

Oblikovati kuglice, poređati ih u pleh obložen papirom i pritisnuti viljuškom svaku kako bi se dobile male tanje pljeskavice.

Pre prečenja svaku posuti sa malo mlevenog karanfilića.

Peći 15 minuta na 180 stepeni.

Prijatno.



Нема коментара:

Постави коментар