среда, 1. новембар 2017.

KROMPIR SALATA SA KRANJSKOM KOBASICOM


Potrebno je:

nekoliko krompira
vezica peršuna
nekoliko čena belog luka
pakovanje kranjskih kobasica
senf
jabukovo sirće
ulje
biber
morska so

Krompir oguliti, oprati i skuvati u posoljenoj vodi.

Preliv (dobro izmutiti):

beli luk sitno iseckan
senf
sirće
ulje
peršun

Kranjsku kobasicu oguliti i propžiti na ulju, a potom je iseći.

Pomešati isečen krompir i kobasicu, pa preliti pripremljenom mešavinom (prelivom) i dobro izmešati vodeći računa da se krompir ne raspadne.

Posoliti ukoliko je potrebno, pobiberiti i servirati na sobnoj temperaturi.

Ovu delikatnu salatu možete služiti kao predjelo, ali i kao samostalno jelo prilikom jednostavnijih svakodnevnih obroka.

Prijatan ručak!




Нема коментара:

Постави коментар