понедељак, 6. новембар 2017.

PEČENA PAPRIKA SA PARADAJZOM


Sastav:

2 paradajza
3 veće pečene paprike
ulje
nekoliko čena belog luka
3-4 krompira
morska so
biber

Pečene paprike, koje su očišćene od semenki oguliti i poređati u pouljen zemljani sud do pola.

Na ulju propržiti isečen paradajz u koji se doda seckani beli luk, a kad sok uvri posoliti, pobiberiti, izmešati i to naliti preko paprika. Po vrhu još malo pouljiti.

Na drugu polovinu zemljane posude (pekača-đuvečara) naseći na pola isečen krompir, posoliti i pouljiti. Ovo je prilog uz današnje posno jelo (zbog uštede vremena, a i struje - ispeći sve odjednom, a po receptu krompir je trebalo ispeći nakon zapečenog jela).

Zapeći u rerni na 200 stepeni.



Prijatno.



Нема коментара:

Постави коментар