субота, 4. новембар 2017.

PESTO



U super seckalicu (čopera) ubaciti i izmiksati na najsitnije (najvećom mogućom brzinom):

5 čena belog luka
začin suvog bosiljka (a trebalo bi ako imate svež; to nije onaj bosiljak koji koristimo u religijske svrhe; postoji neka jestiva vrsta prelepog zelenog mesnatog lišća, no ja to nemodoh)
malo brazilskog oraha (3 komada)
može i indijski, no ja sam ga potrošila
malo lešnika (a možete koji badem ili orah ako imate, ja nisam imala)
malo leblebija
maslinovo ulje
malo rendanog parmezana (ni  to redovno nikad nemam; mogla sam malo narendati kačkavalja, ali sam ipak odustala)
možete posoliti (ja nisam, jer mi slanoća odgovara baš ovakva kakva jeste)

Sve samleveno sasuti u satklenu posudicu sa poklopcem i čuvati u frižideru (kažu može i do 2 nedelje).

Odličan je dodatak jelima, nezaobilazan kod testenina ili kao preliv za meso. A može da se pomaže i po pogačicama koje ispekoh malo pre.

Možda je najidealnije za premazivanje pri pravljenju brusketa.

Prijatno.



Нема коментара:

Постави коментар