PILEĆE ROLNICE S PEČENOM PAPRIKOM
Sastojci za 5 rolnica:
pileće meso (jedan veći file)
3 pečene crvene paprike (iz zamrzivača; a mogu se kupiti 3 sveže, pa ispeći)
morska so
biber
ulje
Priprema:
Odleđene pečene paprike oljuštiti i iseći na kriške (ukoliko pečete paprike čeka vas malo više posla).
Belo meso iseći na tanke filete, lagano izlupati tučkom za meso i začiniti po ukusu biberom, a odmah i posoliti.
Na svaki file staviti po jednu krišku pečene paprike i zamotati kao rolnicu.
Pričvrstiti čačkalicomm da se rolnice ne bi otvorile.
Poređati u zemljani pouljen sud, preliti uljem, a sa strane dodati dve polutke isečene tikvice (bilo bi dobro da imate šnite slanine, pa onda sve uviti u slaninu - no kod mene je to izostalo).
Peći na 200 stepeni dok ne porumeni.
Poslužiti toplo uz režnjeve nasečenog svežeg crvenog luka (neki ga zovu i ljubičasti).
Prijatno.
Коментари
Постави коментар