недеља, 5. новембар 2017.

PILEĆE ROLNICE S PEČENOM PAPRIKOM



Sastojci za 5 rolnica:

pileće meso (jedan veći file)
3 pečene crvene paprike (iz zamrzivača; a mogu se kupiti 3 sveže, pa ispeći)
morska so
biber
ulje

Priprema:

Odleđene pečene paprike oljuštiti i iseći na kriške (ukoliko pečete paprike čeka vas malo više posla).

Belo meso iseći na tanke filete, lagano izlupati tučkom za meso i začiniti po ukusu biberom, a odmah i posoliti.

Na svaki file staviti po jednu krišku pečene paprike i zamotati kao rolnicu.

Pričvrstiti čačkalicomm da se rolnice ne bi otvorile.

Poređati u zemljani pouljen sud, preliti uljem, a sa strane dodati dve polutke isečene tikvice (bilo bi dobro da imate šnite slanine, pa onda sve uviti u slaninu - no kod mene je to izostalo).

Peći na 200 stepeni dok ne porumeni.

Poslužiti toplo uz režnjeve nasečenog svežeg crvenog luka (neki ga zovu i ljubičasti).

Prijatno.





Нема коментара:

Постави коментар