среда, 29. новембар 2017.

PITA CVET



Dve glavice crnog luka iseckati i propržiti na malo ulja - moje dozvoljeno ulje je ono naše najobičnije svakodnevno suncokretovo i verujte ništa mu ne fali.

U to potom dodati šampinjone isečene na listove i sve zajedno dinstati par minuta dok ne ispari višak tečnosti. Ja sam koristila marinirane šampinjone i tako skratila vreme dinstanja, kao i vreme rada (kupljeni šampinjoni su pipljivi i jako prljavi i treba neko vreme da se operu i očiste). Otkrila sam divno pakovanje već spremnih mariniranih šampinjona.

Sve to posoliti uz dodatak morske soli i mlevenog bibera.

Posebno skuvati malo belog pirinča. 

Kada se pirinač skuva sjediniti ga sa pečurkama i u to dodati iseckanog peršuna.

Prohladiti kašu pre filovanja.

Pripremiti mešavinu ulja i kisele vode. Time premazujete svaku koru.

Dakle, uzimate prvu heljdinu koru i premazujete je mešavinom ulja i kisele vode. Po njoj ređate drugu koru i isto premazujete vodom.

Po rubu uže strane staviti i rasporediti kašu (nadev) i sve čvrsto zaviti u rolat.

Tako ponavljate dok ne potrošite kašu i kore.

Rolat iseći na male parčiće i poređati u vidu cveta u podmazan pleh.

Tako pripremljene pitice poprskati mešavinom ulja i kisele vode (najbolje sve mazati silikonskom četkicom).

Staviti u zagrejanu rernu na 250 stepeni i odmah smanjiti na 200 stepeni i tako peći oko pola sata dok pita ne porumeni.

Prijatno.





Нема коментара:

Постави коментар