понедељак, 27. новембар 2017.

SALATA OD BELE ROTKVE



Oguliti dva korena bele rotkve, oprati i iseckati u super seckalici na najsitnije (ukoliko nemate seckalicu rotkvu izrendajte na rende na onu sitniju stranu ako je ima, a ako ne - može i ona strana na koju se rendaju jabuke).

Salatu posoliti uz dodatak morske soli i izgnječiti.

Dodati ulje i jabukovo sirće. Ovde se mogu dodati i mleveni orasi (izvorno salata i jeste takva), no ona ume i da nadima, dok ova salata ukusom liči na saltu od svežeg kupusa (bela rotka nimalo nije ljuta, dok crna jeste) i neverovatno je prijatna i ne opterećuje.

Mešanjem sjediniti salatu. Može se čuvati par dana u frižideru.



Evo i predloga za današnji poslednji mrsni ručak, jer od sutra krećemo u duhovni podvig znan kao post od 40 predstojećih dana.

Pileća bubala iseckati i malo propržiti na ulju, pa onda u to ubaciti pileću džigericu i srca rasečena i pržiti na tihoj vatri (tačnije dinstati; bubalo se uvek dodaje prvo, jer je najtvrđe i treba mu više vremena za prženje).

Na kraju sve posuti karijem i posoliti uz dodatak morske soli.

Ovako pripremljenu džigericu servirati uz svežu salatu od bele rotkve.


Prijatno.

Нема коментара:

Постави коментар