SUPA OD BUNDEVE
Skuvati šaku pirinča (koristim beli, jer taj više volim) i šaku leblebija.
Pre kuvanja potrebno je ispeći tikvu, izmiksati je i napraviti pire od bundeve. Ja sam imala u zamrzivaču već ostavljeno napravljeno bundevino pire, samo sam ga na vreme odmrznula i priprema ove supe se u mnogome pojednostavila.
Kada se skuva pirinač, sve ocediti (ja sam tu vodu prosula).
Iznova u šerpu staviti 2 glavice sitno isečenog crnog luka, a preko toga obaren pirinač i leblebiju.
Naliti novom čistom vodom i posoliti.
Kad proključa smanjiti na dvojku i kuvati dok luk ne omekša i ne postane staklast.
Pred kraj dodati pire od bundeve onoliko koliko jeste potrebno da se dobije fina masa.
Začiniti biberom i đumbirom u prahu i pustiti da provri nekoliko trenutaka (plafon 3-4 minuta). Supa je bez ulja - posna na vodi.
Prijatno.
Коментари
Постави коментар