BONŽITA




Na laganoj vatri u šerpi istopiti:

4 kašike meda
125 g margarina (polovinu)
50 g čokolade

Kada se to rastopi, u to polagano dodavati:

50 g mlevenih ili sitno seckanih lešnika (mogu i orasi)
50 g brusnice (može i suvo grožđe)
70 g kornflesa (kukuruznih pahuljica); toliko sam ja dodala od 120 g preporučenih po receptu; onda to ispadne dosta suvoparnije i gušće;

Zamesiti malo gušću masu, ne preterano i polagano, pa po 1-2 kašike sipati u veće korpice.

Mogu se oblikovati i kuglice, no ovako razlivene, više će ličiti na tanje štanglice.

Ohladiti par sati u frižideru.

Prijatno.


Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi