субота, 23. децембар 2017.

HRONO HLEB SA MASLINAMA



Zamesiti:

1 šolju (od 250 ml) speltinog brašna
1 šolju ječmenog brašna
pola kesice praška za pecivo
malo suvog začina ruzmarina
1 kašiku ulja
1 šaku iseckanih zelenih maslina
1,5 čašu kisele vode

Odmah sasuti u pleh i peći na 200 stepeni (pećnicu prethodno zagrejati na 250, pa po ubacivanju hleba smanjiti na 200).

Peći oko 30-35 minuta na 200 stepeni, potom isključiti rernu i ostaviti hleb u rerni još 5-10 minuta da se prosuši ("mana" ovakvih beskvasnih peciva, od integralnog brašna leži u tome što ponekad ostanu malo gnjecaviji ako se dobro ne istište).

Pečen hleb dobro ohladiti pre sečenja. Ohlađen hleb može se spakovati u zamrzivač.

Prijatno.


Нема коментара:

Постави коментар