KRAMBL SA KRUŠKAMA



Oguljene kruške (između 500-800 g) iseći i rasporediti u vatrostalnu činiju.

Posuti sa 1 kašikom fruktoze i malo cimeta.

Napraviti testo za mrvice od 100 g speltinog brašna i 50 g margarina.

Gnječiti i povezati brašno i margarin prstima tako da se dobiju sitne grudvice.

U to dodati 1 kašiku fruktoze, 30 g mlevenih lešnika i nastruganu koru od 1 limuna.

Kruške prekriti ovim mrvicama i staviti u rernu i peći na 180 stepeni između 20-30 minuta.

Ova posna užina može se služiti i topla i hladna.



Prijatno.

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi