недеља, 17. децембар 2017.

KUGLOF KROMPIRUŠA sa heljdinim korama



Prvo pripremiti kašu:

Na ulju propržiti veću glavicu crnog luka i posoliti (dodajem morsku so). 

U to dodati dva veća narendana krompira, malo bibera i propržiti. Pošto krompir brzo upije ulje, a da ne bi dodavali previše ulja, koristila sam malo vode za dolevanje. Pržim kratko tek da sve malo smekša.

Fil se prohladi kako bi se njime filovala pita.




Kuglof premazati uljem i posuti susamom.

Po sredini položiti jednu heljdinu koru i blago je pritisnuti, tako da uzvišenje kalupa probije koru.

Krajeve prebaciti preko ivica, poprskati sve mešavinom kisele vode i ulja (prirpemiti malo veću količinu, jer ovim premazujete i prskate sve kore).

Preko toga staviti jednu heljdinu koru koju ste iscepkali na manje komadiće i posložite ih po dnu.

Ne zaboravite: svaki put kad stvaite koru prskate i premazujete malo pre pomenutom mešavinom ulja i kesele vode.

Sada naneti malo fila i tako sve ponavljati dok se sve ne potroši.







Dakle, staviti nekoliko iscepkanih parčića kora, svaki sloj prskati mešavinom ulja i kisele vode, pa raspoređivati nadev (kašu), opet pokrivati slojevima cepkanih kora...

Na kraju, sve pokriti jednom celom korom i preko nje prebaciti krajeve prve položene kore.

Premazati uljem i vodom.

Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata.



Pečenu pitu ostaviti da malo odstoji u kuglofu, a zatim je pokriti tanjirom i sve pažljivo prevrnuti (ja sam odmah prevrnula na tanjir i pita je tako olako skliznula).

Seći na šnite.




Prijatno.

Нема коментара:

Постави коментар