PAPRIKE PUNJENE POVRĆEM
Opranim zelenim baburama odseći poklopce i očistiti ih od semenki (mogu i žute babure, mada sada je teško naći bilo kakvu svežu papriku).
Iseckani crni luk propržiti na malo ulja, pa u to dodati 2-3 iseckane crvene pečene paprike (njih ima u zamrzivaču, pa su zamena za papriku šilju koje sada nema u svežem stanju).
U ovo dodati još cvetove karfiola (ni njega više nema, ali ima nešto zaliha u zamrzivaču).
Ko ima može dodati praziluka i brokulija u ovo (ja to nisam imala ovoga puta).
Umesto onoga čega nema dodala samo ono što ima: malo narendanog svežeg korena celera.
Dalje u kašu se dodaje nekoliko čena sitno naseckanog belog luka.
Sve se dinsta par minuta, a potom se začini iseckanim listom peršuna, posoli i pobiberi.
Pripremljenim nadevom napune se paprike, zatvore poklopcima i poređaju u sud za pečenje, koji se pre toga malo poulji.
Sve se prelije sa malo ulja i vode i zapeče u rerni na 200 stepeni.
Prijatno.
Коментари
Постави коментар