PIRE OD LEBLEBIJA (HUMUS) SA ŠARGAREPOM



Leblebiju skuvati, a potom ocediti od vode i sasuti u seckalicu, pa u to dodati još:

2-3 kašike maslinovog ulja
2 kašike tahinija (prethodni recept, kao se priprema ova pasta od susama)
malo jabukovog sirćeta (u nedostatku ceđenog soka od limuna)
malo morske soli

Izmiksati sve i polagano dosipati po koju kap hladne vode, dok se ne postigne fina kremasta masa.

Uz ovo naseckati svežu šargarepu i iseckati je na manje tanje štapiće, pa umakati u humus.

Prijatno.



Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi