POSNE BOMBICE
Sastojci:
150-160 g mlevenog keksa "Zlatni Pek"
80 ml soka (ja sam iscedila 1 veću pomorandžu)
1 kesica vanil šećera (ja sam to izbacila)
1 velika kašika džema od dunja (može i od kajsija)
1/2 kašike meda
1 otopljena štangla čokolade
rendana kora od pomorandže
Mleveni keks preliti sokom od 1 isceđene veće pomorandže i izmešati.
U to dodati:
med
džem
vanil šećera (koji sam ja namerno izostavila)
otopljenu čokoladu
Na kraju dodati koru pomorandže i sve dobro izmešati.
Dodajte još malo keksa ako je masa mekana (ja sam dodala, zato bi bilo dobro da u startu imate bar 200 g mlevenog keksa).
Stavite masu u frižider na pola sata, a potom oblikujte bombice.
Možete ih po želji dekorisati u rendanu koru od pomorandže ili uvaljati u mleveni keksa ili ih umakati u prethodno otopljenu čokoladu sa malo ulja.
Možete ih poređati i u papirne korpice.
A savet plus bi glasio da ih možete dodatno dekorisati mlevenim keksom.
Ja sam oblikovala bombice standardno (dakle glat), uvaljala ih potom u kokos brašno, onda malo izdubila kažiprstom na sredini i u taj mali krater nakapala malo preliva od karamele.
Prijatno.
Коментари
Постави коментар