PROSO U SOSU OD LEBLEBIJA



Proso skuvati u posoljenoj vodi.

Posebno na malo ulja prodinstati iseckani struk praziluka (u nedostatku istog pribegnite crnom ili crvenom luku), pa u to dodati jednu veću iseckanu  šargarepu, a zatim i šaku leblebija.

Nalivati vodom i kuvati dok sve ne omekavi.

Pred kraj kuvanja u sve ovo dodati skuvan i oceđen proso.

Takođe posoliti dodavanjem morske soli, ukoliko to bude bilo potrebno.

Prokuvati sasvim malo sve zajedno, da se sjedini.

Ukrasiti svežim peršunom.

Prijatno.



Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi