RUSKI KRIŠON



Za 1 osobu (sklonoj alkoholnom osvežavajućem piću) potrebno je:

1 pomorandža
30 g smeđeg šećera
1 kašika ruma
200 ml belog vina

Pripremanje:

Pomorandžu oprati i iseći na kolutiće zajedno sa korom.

U dublju činiju ređati:

red pomorandži
red šećera

Preko pomorandži preliti rum.

Ovako pripremljene pomorandže staviti u frižider da odstoje 24 sata.




Sutradan  pomorandže preliti sa dobro rashlađenim belim vinom (najbolje vino rashladiti u frižideru).

Krišon služiti u čašama, ali tako da na vrhu svake čaše pliva kolut pomorandže.

Živeli na mnogaja ljeta!!!



Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi