SALATA OD KUVANE CVEKLE



Skuvati 3-4 oprane veće cvekle sa korom. 

Kuvane i prohlađene oguliti (oljuštiti), a zatim iseći na tanje liščice ili komadiće.

Pripremiti marinadu za posipanje i prelivanje od:

sitno iseckanog belog luka
svežeg lista celera
jabukovog sirćeta 
ulja

U činiju ređati red cvekle.

Potom posuti poređanu cveklu zrncima morske soli, a nakon toga zaliti sve sa nekoliko kašika marinade.

Postupak ponavljati sve do kraja.

Ostaviti do sutradan u frižideru.

Sutradan izmešati i služiti u narednih nekoliko dana.

Prijatno.

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi