недеља, 24. децембар 2017.

SKUŠA SA POVRĆEM



Potrebno je nabaviti 4 veće skuše u kojima približno dok su zaleđene ima oko 1kg i 400 g (i ne samo to, skuša je mnogo jeftinija od fileta oslića, a ostane više od nje kad se odmrzne).

Skuša se dobro odledi, raspori i očisti iznutra i opere. 

Zatim se skušama odseku glave i repovi.

Oceđeni čitavi komadi skuše se posole i pobibere.

Komadi skuše se zatim poređaju na papir koji se malo poulji, a onda se sve pospe sa što više suvog začina ruzmarina i prelije sokom od 1 isceđenog limuna (dodala sam što više soka od limuna i tako sam izbacila dolevanje vode na sve ovo).

Sada preostaje spremiti nadev kojim se prelije skuša.

Prepržiti na malo ulja iseckano povrće:

1 glavica crnog luka
2 crvene pečene paprike
nekoliko čena belog luka
veza peršuna
malo karfiola
malo rendanog korena celera

Ovu kašu još treba posoliti i pobiberiti, a kada je gotova u nju dodati 1 kašiku balzamiko sirćeta.

Gotov nadev preliti preko skuše.

Preko posuti sa još malo ulja i sve zapeći na 200 stepeni. 

Peče se oko sat vremena, a kad povrće porumeni prekrije se alu folijom.

Prijatno.






Нема коментара:

Постави коментар