ĐUVEČ SA PRAZILUKOM



Jedan veći struk praziluka iseći na kolutiće.

Krompir (3-4 komada) iseći na manje kockice.

Jednu šaku pirinča oprati i sjediniti sa prazilukom i krompirom.

U sve to dodati 2 manje ili 1 veću šargarepu isečenu na kockice.

Zve začiniti dodavanjem:

mlevenog bibera
morske soli
bio začina (začin C)
aleve paprike
lovorovog lista

Sve izmešati i sasuti u pouljen đuveč.

Preliti sa 1-2 šolje kuvanog paradajza iz flaše.

Naliti vodom da ogrezne (vode mora biti najmanje 3 puta više nego pirinča).

Pažljivo promešati i zapeći u rerni na 200 stepeni oko sat vremena.

Prijatno.


Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi