петак, 12. јануар 2018.

BUREK SA SIROM - (hrono)



Sastojci:

500 g heljdinih kora
300 g kravljeg sira u kriškama
2 jajeta
pola kesice praška za pecivo
150 ml kisele vode
100-150 ml ulja

Priprema:

Na dno okrugle tepsije sipati malo ulja, pa preko toga položiti 2 heljdine kore tako da krajevi prelaze preko ivice posude.

Sa strane odvojite još 1 koru za kraj.

Viljuškom blago umutiti jaja i u to dodati izmrvljen sir (pošto je sir slan izostavljam so) i pecivo. U ovo sasuti 100 ml ulja i 150 ml kisele vode.

Uzimati jednu po jednu koru, svaku malo zgužvati i zamočiti u pripremljenu smesu.

Ređati natopljene kore u tepsiju dok se sav materijal ne potroši, a na kraju sve pokriti sa preostalom na početku sačuvanom korom. Ako je potrebno tu koru malo naborati kako bi se smestila u kalupu. I preko preklopiti krajeve koji su bili prebačeni preko ivice tepsije.

Poprskati ili premazati gibanicu sa malo ulja i peći na 200 stepeni dok lepo ne porumeni.

Ceo pleh poklopiti većim tanjirom i pažljivo preokrenuti.

Sačekati da se burek malo prohladi, a zatim ga iseći i poslužiti.

Ovo je količina za 4-6 osoba.

Prijatno. 



Нема коментара:

Постави коментар