уторак, 16. јануар 2018.

ČOKOLADNA TORTA SA MALINAMA - hrono



Za 6-8 osoba potrebno je:

Kora:

6 jaja
4 kašike fruktoze
4 kašike graham brašna
2 kašike kakao praha

Za fil:

500 ml slatke pavlake
250 g čokolade za kuvanje
300 g malina (koristim smrznute)

Za glazuru:

150 g čokolade
4 kašike ulja

Priprema:

Umutiti belanca i dodati fruktozu, a potom i žumanca i na kraju umešati brašno i kakao.

Peći u plehu (obložen papirom) na 180 stepeni.

Ohlađenu koru podeliti na 3 lente od po 12 cm.

Fil se muti od slatke pavlake i u to se doda čokolada rastopljena na pari.

Filovati prvu koru pripremljenim nadevom, a preko rasporediti maline. Tako ponoviti i kod druge kore, pa preklopiti trećom korom.

Treću koru premazati filom odgore i sa strana.

Gotovu tortu preliti glazurom od čokolade.

Prijatno.





Нема коментара:

Постави коментар