ČOKOLADNA TORTA SA MALINAMA - hrono
Za 6-8 osoba potrebno je:
Kora:
6 jaja
4 kašike fruktoze
4 kašike graham brašna
2 kašike kakao praha
Za fil:
500 ml slatke pavlake
250 g čokolade za kuvanje
300 g malina (koristim smrznute)
Za glazuru:
150 g čokolade
4 kašike ulja
Priprema:
Umutiti belanca i dodati fruktozu, a potom i žumanca i na kraju umešati brašno i kakao.
Peći u plehu (obložen papirom) na 180 stepeni.
Ohlađenu koru podeliti na 3 lente od po 12 cm.
Fil se muti od slatke pavlake i u to se doda čokolada rastopljena na pari.
Filovati prvu koru pripremljenim nadevom, a preko rasporediti maline. Tako ponoviti i kod druge kore, pa preklopiti trećom korom.
Treću koru premazati filom odgore i sa strana.
Gotovu tortu preliti glazurom od čokolade.
Prijatno.
Коментари
Постави коментар