уторак, 30. јануар 2018.

GRATAN OD TIKVICA



Potrebno je:

2 srednje tikvice
1 veća glavica crnog luka
pirinač
nekoliko čena belog luka
peršun
morska so
biber
ulje
2 belanceta
200-250 ml kisele vode

Priprema:

Tikvice oljuštiti, izrendisati, posoliti i ostaviti 10-ak minuta da odstoje, a zatim ih ocediti od viška vode.

Pirinač skuvati.

Crni i beli luk sitno iseckati i propržiti na malo ulja.

Dodati u luk narendane tikvice, pripremljen pirinač (skuvan i oceđen od vode), so, biber, peršun.

Sve prebaciti u vatrostalnu činiju i poravnati.

Umutiti belance sa kiselom vodom i preliti peko povrća i pirinča.

Peći na 200 stepeni oko pola sata (dok ne porumeni).

Prijatno.


Нема коментара:

Постави коментар