HRONO TART SA PAPRIKAMA I SIROM
Zamesiti:
300 g heljdinog brašna
pola kesice peciva (praška za pecivo)
malo morske soli
50 g masti
Kada se stvore mrvice dodati malo više od 100 ml hladne vode.
Testo staviti u kesu i ostaviti u frižider da odstoji 20 minuta.
Pripremiti nadev:
200 g sira usitnjenog
3 crvene isečene pečene paprike (crvene)
veza svežeg peršuna iseckanog
1 jaje
Testo izvaditi iz frižidera i rastanjiti u okruglu tepsiju (pre toga malo pouljenu) na što tanju debljinu.
Viljuškom izbockati dno.
Na testo naneti nadev i poravnjati ga.
Po nadevu poređati dve sirove kobasice isečene na kolutove.
Sve posuti susamom i kimom.
Ovaj delikates sa paprikama peći na 200 stepeni oko 35 minuta (dok ne porumeni).
Prijatno.
Коментари
Постави коментар