HRSKAVI HLEB
U vanglicu sasuti:
400 ml hladne vode
50 g čija semenki
50 g prosa
I to ostaviti 1 sat da odstoji kako bi proso malo nabubrilo, a čija semnke pustile gel koji će uvezati masu (ja sam imala strpljenja svega 50 minuta).
Potom u to dodati:
1 manju kašičicu morske soli
50 g golice (bundevinog sirovog semena)
50 g sirovog suncokreta
50 g susama
50 g samlevenog semena lana (samleveno u super brzom čoperu)
Pošto ste ubacili i semenke, sada na red dolazi dodavanje dve vrste brašna:
80 g ječmenog
80 g ražanog
2 kašike maslinovog ulja
Sve dobro izmešati i sjediniti, pa istresti u pleh obložen papirom.
Uzeti kašiku i njome sve to tanje rastanjiti i formirati pravougaonik, a potom ga nožem iseći na kocke.
Ubaciti u zagrejanu rernu hleb, smanjiti na 190 stepeni i isušivati oko 40-ak minuta.
Prijatno.
Коментари
Постави коментар