JAGNJEĆA ČORBA
Jagnjeći rep (ili neki drugi komad mesa) staviti u vodu, a kad počne da vri dodati isečenu vezu svežeg peršuna (zeleni), 2 manje glavice crnog luka (cele; a može i sitno da se isecka) i nekoliko zrna bibera (ja sam dodala mleveni biber).
Ubaciti i 1 veću sitno iseckanu šargarepu (ja sam u ovo dodala i vodu u kojoj sam prethdno prokuvala poveći komad jagnjetine pre pečenja i tako sam iskoristila i tu vodu).
Čorba treba lagano da vri, a kada se ubaci zelen treba je odmah zapržiti na sledeći način:
U zasebnu manju šerpicu (ili tiganj) zagrejati malo ulja i u to dodati malo brašna i propržiti do žute boje, a zatim u to dodati na vrh noža aleve paprike.
Zapršku odmah sipati u čorbu i ostaviti da se kuva dok meso i povrće ne budu gotovi.
Pred kraj čorbu začiniti sa 1 umućenim jajetom (razmutiti ga sa malo brašna), smanjiti čorbu i polagano u kapljicama sipati jaje i brzo izmešati bez prestanka nekom mućkalicom.
Prilikom služenja čorba se može zakiseliti sirćetom ili lumunovim sokom, a može se dodati i kašika kiselog mleka ili pavlake.
Prijatno.
Коментари
Постави коментар