JAGNJETINA U UMAKU




Jagnjeće meso usoliti i staviti u pekač, pa preliti sa malo ulja.

Začiniti dodavanjem začina i povrća, koje treba rasporediti po pekaču i posuti po mesu:

isečena glavica crnog luka (na krupnije)
lišće svežeg peršuna
lovorov list
biber u zrnu
nekoliko kriški korena celera

Naliti vodom i ispeći u rerni na 200 stepeni oko 1 sat.

Umak skuvati na sledeći način:

Na malo ulja propržiti 2 kašike brašna, pa u to dodati:

1 kašičicu smeđeg šećera
1 manju struganu jabuku (nakiselu)

Ovaj umak malo prokuvati (dodavati vodu jer se zgusne brzo), pa dodati:

1 kašičicu senfa 
malo jabukovog sirćeta (ili sok od limuna) i
3 kašike kisele pavlake

Ispečenu jagnjetinu servirati na tanjiru i preliti napravljenim umakom.

Prijatno.




Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi