JAGNJETINA U UMAKU
Jagnjeće meso usoliti i staviti u pekač, pa preliti sa malo ulja.
Začiniti dodavanjem začina i povrća, koje treba rasporediti po pekaču i posuti po mesu:
isečena glavica crnog luka (na krupnije)
lišće svežeg peršuna
lovorov list
biber u zrnu
nekoliko kriški korena celera
Naliti vodom i ispeći u rerni na 200 stepeni oko 1 sat.
Umak skuvati na sledeći način:
Na malo ulja propržiti 2 kašike brašna, pa u to dodati:
1 kašičicu smeđeg šećera
1 manju struganu jabuku (nakiselu)
Ovaj umak malo prokuvati (dodavati vodu jer se zgusne brzo), pa dodati:
1 kašičicu senfa
malo jabukovog sirćeta (ili sok od limuna) i
3 kašike kisele pavlake
Ispečenu jagnjetinu servirati na tanjiru i preliti napravljenim umakom.
Prijatno.
Коментари
Постави коментар