уторак, 2. јануар 2018.

KOKTEL "KANADSKA KOLIBA"



Kokteli spadaju u pića koja se služe u manjim čašama.

Pripremaju se na više načina, a jedan od njih je mućkanje u šejkeru.

Mogu se spravljati u čaši u kojoj se služe.

Za mešanje pića sa ledom, uvek se stavlja čist led iz frižidera.

Za koktel se upotrebljava samo soda.

Sok od limuna ili pomorandže, stavlja se uvek pre ostalih sastojaka.

Čaša za koktel treba da je od debljeg stakla.

Trešnja, višnja i ostalo voće stavlja se u čašu, neposredno pre služenja.

Evo predloga kako da napravite jedan ne tako zahtevan koktel, od satojaka koji su vam gotovo uvek pri ruci.

Uzeti:

3/4 mere viskija "Balantajns" (mera je čep na flaši od viskija; 3 čepa)
2 kašike velike supene sirupa od višnje
1/4 mere voćnog likera od aronije (1 čep)

Sve sastojke sasuti u šejker dodati 5 kockica leda i dobro promućkati i protresti sve zatvoreno.

Izručiti odmah u neku svečaniju čašu.

Živeli!

Нема коментара:

Постави коментар