субота, 20. јануар 2018.

KOLAČ OD BANANA



Potrebno je:

2 zrele banane
60 g smeđeg šećera (nestalo fruktoze; ukoliko imate fruktoze ide 75 g; vagica obično meri od 20 g sa svakim podeokom, tako da ili staviti 60 ili 80 g; ne znam gde nađu 75 g)
1 jaje
100 ml ulja
100 ml slatke pavlake
200 g heljdinog brašna (umesto spelte, koja je ponestala; a može bilo koje integralno)
1 kašičica praška za pecivo
1/2 kašičice cimeta
(prstohvat soli izbacujem ne dopada mi se ukus soli u slatkim kolačima; to sam spoznala kod one štrudle sa rogačem)
50 g čokolade

Postupak rada:

Banane izgnječiti u vanglici vuljuškom, pa u to dodati:

jaje
smeđi šećer (ili fruktozu)
ulje
slatku pavlaku
brašno pomešano sa praškom za pecivo
cimet
(malo soli izostavljam)

Sve sastojke dobro promešati, pa dodati čokoladu iseckanu na sitne kockice.

Duguljasti kalup za hleb obložiti papirom i rasporediti smesu.

Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni najmanje 40-50 minuta.

Proveriti čačkalicom da li je gotov kolač i ostaviti ga da se malo prohladi u kalupu,  a zatim ga prebaciti na rešetku da se dobro ohladi.

Iseći na šnite hladno.

Prijatno.



Нема коментара:

Постави коментар