MUS SA MALINAMA
Za 4 manje ili 3 veće porcije potrebno je:
500 ml slatke pavlake
5 g želatina (1/2 kesice)
100 g malina
Za preliv potrebno je:
2 kašike fruktoze
rendana kora od 1 limuna
300 g malina
100 ml vode
5 g želatina (preostala polovina kesice)
Priprema:
U šerpu sipati 400 ml slatke pavlake i pustiti da proključa, a potom skloniti sa ringle.
5 g želatina preliti sa 2 kašike hladne vode i čim nabubri sjediniti ga sa toplom slatkom pavlakom i dobro izmešati.
U to dodati još 100 g izmiksanih malina, pa sve umutiti mikserom i razasuti u staklene posude i ostaviti u frižider da se ohladi.
Preliv (drugi sloj):
300 g malina izmiksati, pa sjediniti sa vodom, preostalih 5 g želatina, fruktozom i rendanom korom od 1 limuna i sve to kratko prokuvati.
Kada se prvi deo stegao, preko njega sipati preliv od malina i opet vratiti u frižider da se ohladi.
Preostalih 100 ml slatke pavlake umutiti u šlag i time dekorisati mus.
Prijatno.
Коментари
Постави коментар