среда, 31. јануар 2018.

MUS SA MALINAMA



Za 4 manje ili 3 veće porcije potrebno je:

500 ml slatke pavlake
5 g želatina (1/2 kesice)
100 g malina

Za preliv potrebno je:

2 kašike fruktoze
rendana kora od 1 limuna
300 g malina
100 ml vode
5 g želatina (preostala polovina kesice)

Priprema:

U šerpu sipati 400 ml slatke pavlake i pustiti da proključa, a potom skloniti sa ringle.

5 g želatina preliti sa 2 kašike hladne vode i čim nabubri sjediniti ga sa toplom slatkom pavlakom i dobro izmešati.

U to dodati još 100 g izmiksanih malina, pa sve umutiti mikserom i razasuti u staklene posude i ostaviti u frižider da se ohladi.

Preliv (drugi sloj):

300 g malina izmiksati, pa sjediniti sa vodom, preostalih 5 g želatina, fruktozom i rendanom korom od 1 limuna i sve to kratko prokuvati.

Kada se prvi deo stegao, preko njega sipati preliv od malina i opet vratiti u frižider da se ohladi.

Preostalih 100 ml slatke pavlake umutiti u šlag i time dekorisati mus.

Prijatno.





Нема коментара:

Постави коментар