PIZZA SA PESTOM OD SPANAĆA
Zamesiti podlogu (testo za pizzu) od sledećih sastojaka:
200 g integralnog brašna (mešavina heljde i ražanog brašna)
malo morske soli
1/2 kesice praška za pecivo (1 kašičica)
2 kašike ulja
oko 100 ml mlake vode
Testo staviti u kesu i ostaviti u frižider oko 10 minuta da malo odmori (može i više od toga; ja sam sve priredila još juče, a jutros samo ispekla).
Nakon toga, testo rastanjiti u krug i položiti u uljem podmazan okrugli pleh (tepsiju).
Premazati prirpemljenim pestom od spanaća (jučerašnji recept).
Poređati pančetu (slaninu isečenu na tanke šnite) i rasporediti preko kore, a potom posuti nadevom (rendani kačkavalj).
Peći u rerni na 200 stepeni oko 10-ak minuta, a potom izvaditi iz rerne i po sredini razbiti 1 jaje.
Vratiti u rernu i peći još 10-ak minuta dok se jaje ne ispeče.
Prijatno.
Коментари
Постави коментар