субота, 27. јануар 2018.

PIZZA SA PESTOM OD SPANAĆA



Zamesiti podlogu (testo za pizzu) od sledećih sastojaka:

200 g integralnog brašna (mešavina heljde i ražanog brašna)
malo morske soli
1/2 kesice praška za pecivo (1 kašičica)
2 kašike ulja
oko 100 ml mlake vode

Testo staviti u kesu i ostaviti u frižider oko 10 minuta da malo odmori (može i više od toga; ja sam sve priredila još juče, a jutros samo ispekla).

Nakon toga, testo rastanjiti u krug i položiti u uljem podmazan okrugli pleh (tepsiju).

Premazati prirpemljenim pestom od spanaća (jučerašnji recept).

Poređati pančetu (slaninu isečenu na tanke šnite) i rasporediti preko kore, a potom posuti nadevom (rendani kačkavalj).

Peći u rerni na 200 stepeni oko 10-ak minuta,  a potom izvaditi iz rerne i po sredini razbiti 1 jaje.

Vratiti u rernu i peći još 10-ak minuta dok se jaje ne ispeče.

Prijatno.





Нема коментара:

Постави коментар