SKUŠA SA BELIM LUKOM


4 skuše odlediti preko noći, a potom im odseći glave, peraja, rasporiti preko trbuha i povaditi utrobu i dobro oprati.

Posušene i oceđene skuše posoliti i pobiberiti, a zatim ih poslagati u pekač obložen papirom.

Preliti sve isceđenim sokom od 1 limuna i zaliti sa malo ulja.

Zapeći u rerni na 200 stepeni dok ne porumeni (ja volim rešiju ribu, pa nisam prekrivala folijom; pod folijom riba se obično obari).

Za to vreme pripremiti marinadu, kojom će se ispečena i u tanjir servirana riba zaliti (preliti).

Marinada se spravlja od ulja, nekoliko čena sitno iseckanog belog luka i svežeg lista peršuna.

Prijatno.


Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi