субота, 6. јануар 2018.

SLANE KOCKE OD SPANAĆA (hrono doručak)



Umutiti:

5 žumanaca
180 g kiselog mleka (1 čašu)
5 kašika graham brašna (ili nekog drugog integralnog)
1 kašičicu praška za pecivo
1 nepunu kašičicu morske soli

U to dodati jednu šaku (1 paketić izblanširanog spanaća; sitno iseckanog i oceđenog od vode; najbolje unapred prirpemiti spanać i odlediti iz zamrzivača).

Na kraju u sve ovo dodati umućen sneg od 5 belanaca.

Sve lepo izmešati i izjednačiti, pa sasuti u najveći pleh od rerne obložen papirom i ispeći koru na 200 stepeni oko 20-ak minuta.

Za to vreme pripremiti nadev:

U činiji izgnječiti 400 g fete sira

U to dodati:

3 kašike kisele pavlake
pola sitno isečenog svežeg krastavca
pola kašičice belog luka u prahu
malo suvog začina mirođije

Pečenu i prohlađenu koru iseći na 3 jednaka dela.

Preko prve kore staviti polovinu nadeva.

Prekriti drugom korom i premazati preostalom polovinom nadeva.

Pokriti trećom korom i nju premazati čistom pavlakom.

Polovinu svežeg krastavca iseći na najtanje kolutiće (koristim Berger rende) i tako preko pavlake poređati kolutove krastavca.

Po vrhu posuti suvim začinom mirođije (može i sveža ko ima).

Ostaviti u frižider da se rashladi i stegne, a sutradan iseći na kocke i poslužiti.

Prijatno.







Нема коментара:

Постави коментар