SLANE KOCKE OD SPANAĆA (hrono doručak)
Umutiti:
5 žumanaca
180 g kiselog mleka (1 čašu)
5 kašika graham brašna (ili nekog drugog integralnog)
1 kašičicu praška za pecivo
1 nepunu kašičicu morske soli
U to dodati jednu šaku (1 paketić izblanširanog spanaća; sitno iseckanog i oceđenog od vode; najbolje unapred prirpemiti spanać i odlediti iz zamrzivača).
Na kraju u sve ovo dodati umućen sneg od 5 belanaca.
Sve lepo izmešati i izjednačiti, pa sasuti u najveći pleh od rerne obložen papirom i ispeći koru na 200 stepeni oko 20-ak minuta.
Za to vreme pripremiti nadev:
U činiji izgnječiti 400 g fete sira
U to dodati:
3 kašike kisele pavlake
pola sitno isečenog svežeg krastavca
pola kašičice belog luka u prahu
malo suvog začina mirođije
Pečenu i prohlađenu koru iseći na 3 jednaka dela.
Preko prve kore staviti polovinu nadeva.
Prekriti drugom korom i premazati preostalom polovinom nadeva.
Pokriti trećom korom i nju premazati čistom pavlakom.
Polovinu svežeg krastavca iseći na najtanje kolutiće (koristim Berger rende) i tako preko pavlake poređati kolutove krastavca.
Po vrhu posuti suvim začinom mirođije (može i sveža ko ima).
Ostaviti u frižider da se rashladi i stegne, a sutradan iseći na kocke i poslužiti.
Prijatno.
Коментари
Постави коментар