недеља, 28. јануар 2018.

ŠNICLE U SOSU OD KAČKAVALJA



Sastojci za 3 osobe:

svinjske šnicle (6 komada)
1 veća glavica crnog luka
nekoliko čena belog luka
morska so
biber

Ostali materijal:

400 g bukovača
200 ml belog vina
100 g rendanog kačkavalja
1 čaša kisele pavlake
1 kašičica aleve paprike
250 ml mleka
morska so
biber
ulje

Priprema:

Meso (odnosno šnicle) izlupati čekićem, posoliti, pobiberiti i naređati u đuveč (pokriti dno).


Crni luk iseckati i propržiti na malo ulja, pa preko šnicli rasporediti proprženi crni luk, a preko njega posuti beli luk. 

Naliti vodom (oko 500 ml) i staviti u rernu na 200 stepeni da se izdinsta. 

Šnicle dinstati ooko 1 sata, dok meso ne omekša i voda ne uvri.

U rernu sa strane ubaciti nekoliko krompira u oljuštini i ispeći.



Za to vreme pečurke iseći, posoliti i propržiti na malo ulja uz dodatak 200 ml belog vina. Pržiti ih dok ne ispari sva tečnost.



Preliv (sos):

Na malo ulja uz mešanje propržiti 1 kašiku brašna, pa dodati alevu papriku (mlevenu papriku) i promešati.

U to sipati kiselu pavlaku pomešanu sa mlekom i kačkavaljem. 

Dobro izmešati i kuvati još malo.

Posoliti i pobiberiti po ukusu.

Dinstane šnicle servirati uz pripremljene pečurke i pečeni krompir preliven sosom od kačkavalja.

Prijatno.



Нема коментара:

Постави коментар