ŠNICLE U SOSU OD KAČKAVALJA
Sastojci za 3 osobe:
svinjske šnicle (6 komada)
1 veća glavica crnog luka
nekoliko čena belog luka
morska so
biber
Ostali materijal:
400 g bukovača
200 ml belog vina
100 g rendanog kačkavalja
1 čaša kisele pavlake
1 kašičica aleve paprike
250 ml mleka
morska so
biber
ulje
Priprema:
Meso (odnosno šnicle) izlupati čekićem, posoliti, pobiberiti i naređati u đuveč (pokriti dno).
Crni luk iseckati i propržiti na malo ulja, pa preko šnicli rasporediti proprženi crni luk, a preko njega posuti beli luk.
Naliti vodom (oko 500 ml) i staviti u rernu na 200 stepeni da se izdinsta.
Šnicle dinstati ooko 1 sata, dok meso ne omekša i voda ne uvri.
U rernu sa strane ubaciti nekoliko krompira u oljuštini i ispeći.
Za to vreme pečurke iseći, posoliti i propržiti na malo ulja uz dodatak 200 ml belog vina. Pržiti ih dok ne ispari sva tečnost.
Preliv (sos):
Na malo ulja uz mešanje propržiti 1 kašiku brašna, pa dodati alevu papriku (mlevenu papriku) i promešati.
U to sipati kiselu pavlaku pomešanu sa mlekom i kačkavaljem.
Dobro izmešati i kuvati još malo.
Posoliti i pobiberiti po ukusu.
Dinstane šnicle servirati uz pripremljene pečurke i pečeni krompir preliven sosom od kačkavalja.
Prijatno.
Коментари
Постави коментар