среда, 31. јануар 2018.

ŠNICLE U UMAKU OD SENFA


Potrebno je:

oko 500 g svinjskih šnicli
mleveni biber
nekoliko listova lovora
2-3 kašičice senfa
200 ml pavlake za kuvanje (lajt)
200 ml vode (može i manje)
ulje
morska so

Priprema:

Šnicle izlupati čekićem za meso, posoliti i pobiberiti, a zatim meso spustiti na zagrejano ulje, dodati listove lovora i kratko propržiti sa obe strane da dobije meso lepu koricu.

Nasuti potom malo vode i dinstati oko pola sata dok meso ne omekša.

Izvdatiti meso, a u tu istu masnoću dodati senf, pavlaku za kuvanje i vodu.

Sve fino razmutiti i kuvati oko 5 minuta dok se umak zgusne.

Vratiti šnicle u šerpu i poslužiti ih sa umakom.

Prijatno.


Нема коментара:

Постави коментар