TORTA AURELIO
Zamesiti masu i ujedno prvu koru (podlogu) od sledećih sastojaka:
250 g samlevene smokve (na vodenici za meso)
250 g samlevenih suvih šljiva bez košpice (takođe samleveno na vodenici za meso)
U to dalje dodati:
sok od 1 celog limuna
50 g seckanog badema (skuvati badem i oguliti pre toga)
50 g seckanih suvih urmi bez košpe
50 g suvog grožđa
125-130 g mlevenih lešnika
sok od 1 poveće narandže dodavati postepeno (zamesiti masu onoliko da može da se lepo rastanji u kalupu i od nje načini podloga)
Kada se formira podloga, preko treba naneti 500 g otopljenog kesten pirea.
Po vrhu ide glazura od čokolade (rastopiti 100 g čokolade sa manjom kockicom margarina i preliti).
Ukrasiti sa što više badema (na malo krupnije iseckanog u seckalici).
Prijatno.
Коментари
Постави коментар