TORTA AURELIO




Zamesiti masu i ujedno prvu koru (podlogu) od sledećih sastojaka:

250 g samlevene smokve (na vodenici za meso)
250 g samlevenih suvih šljiva bez košpice (takođe samleveno na vodenici za meso)

U to dalje dodati:

sok od 1 celog limuna
50 g seckanog badema (skuvati badem i oguliti pre toga)
50 g seckanih suvih urmi bez košpe
50 g suvog grožđa
125-130 g mlevenih lešnika
sok od 1 poveće narandže dodavati postepeno (zamesiti masu onoliko da može da se lepo rastanji u kalupu i od nje načini podloga)

Kada se formira podloga, preko treba naneti 500 g otopljenog kesten pirea.

Po vrhu ide glazura od čokolade (rastopiti 100 g čokolade sa manjom kockicom margarina i preliti).

Ukrasiti sa što više badema (na malo krupnije iseckanog u seckalici).

Prijatno. 



Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi