BRZA POSNA TORTA
Zamesiti koru od sledećih sastojaka:
8 kašika smeđeg šećera
8 kašika ulja
8 kašika tomatina
8 kašika integralnog pšeničnog brašna (graham)
50 g mlevenih lešnika
1/2 kašičice sode bikarbone
Izmešati sve i ispeći u manjem okruglom plehu, čije se dno otvara na 190 stepeni.
Skuvati fil:
U pola litra biljnog mleka dodati 3 kašike smeđeg šećera.
Kad mleko provri u to dodati 2 kesice pudinga od lešnika (razmućena u malo hladne vode).
Skuvati fil.
U vruć fil ubaciti oko 150 g margarina i umutiti.
Koru staviti u obruč, a preko sasuti skuvan fil.
Kada se fil prohladi i stegne tortu po vrhu dekorisati sa što više isečenog kivija (iseći ga na tanje kružiće).
Može se dodati i umućen posni šlag na sve ovo (a i ne mora).
Sutradan tortu osloboditi obruča.
Prijatno.
Коментари
Постави коментар