петак, 23. фебруар 2018.

BRZA POSNA TORTA


Zamesiti koru od sledećih sastojaka:

8 kašika smeđeg šećera
8 kašika ulja
8 kašika tomatina
8 kašika integralnog pšeničnog brašna (graham)
50 g mlevenih lešnika
1/2 kašičice sode bikarbone

Izmešati sve i ispeći u manjem okruglom plehu, čije se dno otvara na 190 stepeni.

Skuvati fil:

U pola litra biljnog mleka dodati 3 kašike smeđeg šećera.

Kad mleko provri u to dodati 2 kesice pudinga od lešnika (razmućena u malo hladne vode).

Skuvati fil.

U vruć fil ubaciti oko 150 g margarina i umutiti.

Koru staviti u obruč, a preko sasuti skuvan fil.

Kada se fil prohladi i stegne tortu po vrhu dekorisati sa što više isečenog kivija (iseći ga na tanje kružiće).

Može se dodati i umućen posni šlag na sve ovo (a i ne mora).

Sutradan tortu osloboditi obruča.

Prijatno.





Нема коментара:

Постави коментар