четвртак, 1. фебруар 2018.

FRITATA SA TIKVICAMA I PRAZILUKOM



Neophodno je:

6 jaja
2 manje tikvice
pola struka praziluka 
100 g pančete
morska so
biber
ulje

Postupak rada:

Tikvice oljuštiti, izrendati i malo ih posoliti, a potom ih ostaviti da odstoje 10-ak minuta da puste sok i na kraju ih ocediti.

Praziluk iseći u seckalici na sitno i propržiti na malo ulja.

U to dodati oceđene tikvice i sve zajedno kratko prodinstati, a potom ubaciti i slaninu.

Jaja umutiti viljuškom, posoliti i pobiberiti po ukusu, pa ih naliti preko povrća.

Promešati sve sastojke nekoliko puta, a onda ostaviti 2-3 minuta na ringli da se malo zapeče (malo će i da zalepi), pa onda smesu prebaciti u pleh obložen papirom i rastanjiti i napraviti krug (mera je dovoljna za 4-6 osoba).

Zapeći u rerni 10-ak minuta na 200 stepeni.

Fritatu iseći na trouglove i poslužiti za doručak, večeru ili za ručak (što da ne).

Prijatno.

Нема коментара:

Постави коментар