FRITATA SA TIKVICAMA I PRAZILUKOM
Neophodno je:
6 jaja
2 manje tikvice
pola struka praziluka
100 g pančete
morska so
biber
ulje
Postupak rada:
Tikvice oljuštiti, izrendati i malo ih posoliti, a potom ih ostaviti da odstoje 10-ak minuta da puste sok i na kraju ih ocediti.
Praziluk iseći u seckalici na sitno i propržiti na malo ulja.
U to dodati oceđene tikvice i sve zajedno kratko prodinstati, a potom ubaciti i slaninu.
Jaja umutiti viljuškom, posoliti i pobiberiti po ukusu, pa ih naliti preko povrća.
Promešati sve sastojke nekoliko puta, a onda ostaviti 2-3 minuta na ringli da se malo zapeče (malo će i da zalepi), pa onda smesu prebaciti u pleh obložen papirom i rastanjiti i napraviti krug (mera je dovoljna za 4-6 osoba).
Zapeći u rerni 10-ak minuta na 200 stepeni.
Fritatu iseći na trouglove i poslužiti za doručak, večeru ili za ručak (što da ne).
Prijatno.
Коментари
Постави коментар