KEKS TORTA - posna i bez pečenja
Materijal:
100 g smeđeg šećera + još 3 kašike
10 kašika vode
300 g posnog keksa "Zlatni Pek"
250 g mlevenih lešnika
100 g suvog grožđa
200 g žele bombona
100 g čokolade
1 kesica pudinga od vanile
3 veće jabuke
Skuvati 3 oguljene i iseckane jabuke u vodi, a zatim skuvane jabuke iz te vode ocediti i prohladiti.
U oceđenoj tečnosti (u kojoj su se skuvale jabuke), a koje treba da ima 500 ml, skuvati puding od vanile i tu vodu pošećeriti sa 3 kašike smeđeg šećera.
U skuvan i vruć puding ubaciti čokoladu i mešati dok se sve ne istopi.
100 g šećera sa 10 kašika vode ušpinovati na ređe i time preliti izlomljen keks, pa ostaviti da upije tečnost.
U omekšali keks zatim dodati:
puding
mleveni lešnik
suvo grožđe
iseckane žele bombone
Sve sastojke dobro izmešati i sasuti masu u kalup (obruč) i formirati donju koru.
Po vrhu poređati iskuvane i oceđene jabuke.
Ukrasiti tanjim slojem umućenog posnog šlaga.
Posle par sati hlađenja unutar frižidera tortu osloboditi kalupa i služiti.
Težina torte skoro pa 2 kg i 200 g.
Prijatno.
Коментари
Постави коментар