уторак, 27. фебруар 2018.

KEKS TORTA - posna i bez pečenja


Materijal:

100 g smeđeg šećera + još 3 kašike
10 kašika vode
300 g posnog keksa "Zlatni Pek"
250 g mlevenih lešnika
100 g suvog grožđa
200 g žele bombona
100 g čokolade
1 kesica pudinga od vanile
3 veće jabuke

Skuvati 3 oguljene i iseckane jabuke u vodi, a zatim skuvane jabuke iz te vode ocediti i prohladiti.

U oceđenoj tečnosti (u kojoj su se skuvale jabuke), a koje treba da ima 500 ml, skuvati puding od vanile i tu vodu pošećeriti sa 3 kašike smeđeg šećera.

U skuvan i vruć puding ubaciti čokoladu i mešati dok se sve ne istopi.

100 g šećera sa 10 kašika vode ušpinovati na ređe i time preliti izlomljen keks, pa ostaviti da upije tečnost.

U omekšali keks zatim dodati:

puding
mleveni lešnik
suvo grožđe
iseckane žele bombone

Sve sastojke dobro izmešati i sasuti masu u kalup (obruč) i formirati donju koru.

Po vrhu poređati iskuvane i oceđene jabuke.

Ukrasiti tanjim slojem umućenog posnog šlaga.

Posle par sati hlađenja unutar frižidera tortu osloboditi kalupa i služiti.

Težina torte skoro pa 2 kg i 200 g.

Prijatno.








Нема коментара:

Постави коментар