среда, 28. фебруар 2018.

KOKTEL SA BELIM VINOM




U dublju činiju ubaciti:

poveću šaku (oko 100 g) smrznutih višanja (mogu maline i jagode)
3 iseckana kivija (do čak 350 g)
posuti nekim zaslađivačom (umesto 40 g šećera odlučujem se za 2 kašike fruktoze - bolje ide uz voće)
sok od 2 ceđene mandarine (može i sok od limuna - količina po želji)
250 ml belog vina "Rizling" 11 % alkohola (količina vina može biti i veća čak do 500 ml, a sve zavisi koju količinu želite napraviti)

Sve izmešati i ostaviti poklopljeno da odstoji 1 pun sat.

Nakon toga u sve ovo može se ubaciti i neko drugo vino po želji (čak i crno) i sve se ostavlja i dalje na hladnom mestu. 

Isto ovako koktel se može napraviti i od crnog vina.

Ovo je ako spremate koktel za neki poveći party. Pošto su moje namere ovoga puta vanpartijske, ja neću ništa dodavati u ovo vino (samo ću po isteku punog sata naliti u čaše i poslužiti jedan manji krug).

A neposredno pre samog služenja ovim koktelom može se naliti u sve ovo malo šampanjca i sve servirati uz koju kuglu sladoleda.



Živeli.


Нема коментара:

Постави коментар