недеља, 4. фебруар 2018.

LAGANI HRONO HLEB



Sastav:

150 g integralnog brašna (mešavina ražanog i graham brašna)
50 g ovsenog brašna
malo morske soli
1 kašika maslinovog ulja i plus još malo za premazivanje
150 ml mlake vode
2 kašičice praška za pecivo
semenke (lan, susam, suncokret) za posipanje

U vanglici zamesiti testo od:

brašna
maslinovog ulja
soli
vode

Testo prekriti krpom i ostaviti do sutradan da fermentiše.

Sutradan u testo dodati prašak za pecivo i dobro izmešati, pa izručiti testo u pleh obložen papirom.

Po površini rastanjen hleb premazati sa malo maslinovog ulja i posuti samlevenim semenkama (na krupnije).

Semenke malo utapkati u testo kako ne bi posapdale tokom pečenja.

Peći na 200 stepeni oko pola sata do 45 minuta (a može da bude i koji minut više).




Prijatno.



Нема коментара:

Постави коментар